|

De top 5 van beste boeken over Elvis Presley 2023

Elvis Presley geboren op 8 januari 1935 en overleden op 16 augustus 1977. Elvis is bekend om zijn muziek, maar was ook een acteur. Elvis wordt vaak de ¨The King of Rock and Roll” genoemd (afgekort The King). The King was één van de meest significantie muzikanten en iconen van de 20ste eeuw.

Ook na zijn dood leeft de muziek van Elvis Presley nog steeds, en zijn er vele artiesten die als lookalike optreden en alleen maar het Repertoire van Elvis spelen. De geschatte verkoop van zijn platen (muziek) is ongeveer 600 miljoen en wordt nog steeds verkocht. Hiermee is hij één van de best verkochte artiesten. Zijn muziek valt onder meerdere genre waaronder, Rock and Roll, Country, Blues, Pop, R&B en Gospel.

Naast de muziek is er ook veel geschreven over Elvis Presley, vooral in het Engels. In het Nederlands zijn er ook diverse boeken uitgebracht. Voor deze pagina heb ik de 5 leukste en beste boeken geselecteerd over Elvis Presley. De boeken worden uitgebreid beschreven en er is een link van Bol.com toegevoegd. De link geeft extra informatie over het boek, zoals de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen.

The Icon Series – Elvis Presley

Elvis Presley kun je gerust de grootste ster van de afgelopen zeventig jaar noemen. Hij heeft niet alleen de muziek blijven beïnvloed, maar ook de denkwereld van zijn vaderland, de Verenigde Staten. Dit boek belicht zijn revolutionaire muziek, zijn films, zijn zwoele televisieoptredens en zijn persoonlijke leven aan de hand van interviews, films, foto’s en biografieën.


Elvis

Elvis Presley was een fenomeen. Niet eerder had de wereld zoiets meegemaakt: een jongen met een gitaar, wiens portret in bijna elke tienerkamer kwam te hangen.

Hij was een en al charme en sexappeal, weergaloos op het podium en zeer getalenteerd in de studio. Met zijn uitzonderlijke succes had hij zich vrij moeten voelen om te doen waar hij zelf zin in had. Maar hij was niet vrij. Opgezadeld met een levenslange onzekerheid en overgeleverd aan de intriges en grillen van zijn manager Colonel Tom Parker, wist hij zijn echte dromen nooit te realiseren. Hij wou een serieuze filmacteur worden en een wereldwijde tournee opzetten, maar het kwam allemaal niet van de grond.

Elvis Presley verkocht honderden miljoenen platen, had meer hits dan welke zanger dan ook, maar hij zat gevangen in zijn eigen zwakheden en de eenzaamheid van de roem. Ray Connolly vertelt zijn levensverhaal. Een biografie die leest als een roman.


Elvis Presley, de officiële stripbiografie

Deze officiële stripbiografie vertelt ons, in samenwerking met de Elvis Presley-erven, hoe een jongeman uit Memphis de KING of ROCK’N ROLL werd…

Elke legende heeft een begin. We zien de bescheiden eerste stappen van de King of Rock’n’Roll, die als jonge artiest in Memphis een eigen stem probeert te vinden en zich een weg probeert te banen in de muziekwereld.

Van de historische Sun-studio tot televisieoptredens in het hele land, verhalen Chris Miskiewicz en Marvel-auteur Michael Shelfer de lotgevallen van Elvis Presley. Deze officiële stripbiografie vertelt ons, in samenwerking met de Elvis Presley-erven, hoe een jongeman uit Memphis de KING of ROCK’N ROLL werd…


Elvis A. Presley

Definitieve, volledig herziene en bijgewerkte editie.

  • Nieuw ontdekte verhalen en citaten van en over Elvis Presley.
  • Nooit eerder gepubliceerde ‘nieuwe’ foto’s, op de podia en privé.
  • Volledig up-to-date gebracht tot en met 2007.
  • Alle nieuws, alle uitgaven, alle hits.

Op zoek naar Elvis

n ‘Op zoek naar Elvis’ gaat Godfried Nevels in gesprek met vrienden en bekenden van Elvis Presley om hun persoonlijke herinneringen aan The King vast te leggen. Van gerenommeerde sessie-muzikanten, gospelzangers en vriendinnen tot klasgenoten, Hollywood-actrices en Amerikaanse celebrities.

Zo kijkt Wink Martindale terug op het radiodebuut van Elvis in 1954, doet Larry Geller verslag van de historische ontmoeting tussen Elvis en The Beatles in 1965, vertelt Ginger Alden over de laatste dagen van Elvis voor zijn dood in 1977 en legt Cyril Wecht uit waarom de officiële doodsoorzaak van Elvis niet kan kloppen.

Maar ook minder bekende verhalen komen voorbij, zoals de lange reis die de eerste gitaar van Elvis sinds 1946 heeft afgelegd, de vergeten eerste percussionist van Elvis bij Sun Records, de vechtpartij bij een benzinestation die in 1977 door Elvis eigenhandig werd beëindigd en niet eerder onthulde informatie over het leven van Colonel Parker.

De zoektocht naar Elvis brengt Godfried ook in contact met Don McLean, Bill Medley en Tito Jackson, met een zus van Johnny Cash, met bandleden van Chicago en Little River Band en met songwriters van Elvis-tribute songs als ‘Black Velvet’ (Alannah Myles) en ‘Eternal Flame’ (The Bangles).

Daarnaast vertellen onder andere Waylon, Danny Vera, Barry Hay, Leo Blokhuis, George Baker en Evi Hanssen hoeveel Elvis en zijn muziek voor hen betekent. Het voorwoord is geschreven door Waylon.


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *