Het boek Wat niet deert en de andere boeken van Nicolet Steemers

Het boek ¨Wat niet Deert¨ is het nieuwste en achtste boek van Nicolet Steemers. Het boek is Maart 2022 uitgebracht. Nicolet schrijft spannende (roman) boeken en thrillers. Haar debuut was ¨Het hart van de moordkuil¨ en verscheen in 2006.

Op deze pagina lees je meer over de auteur Nicolet Steemers, maar ook over haar geschreven boeken. De boeken worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven van de boeken van Nicolet.

Nicolet Steemers

Nicolet Steemers is geboren in het Overijsselse Hengelo in 1969. Ze studeerde gitaar aan de Twentse conservatorium in Enschede. Na haar studie begon met het schrijven van muziek- en theaterrecensies voor verschillende dagbladen, ook vertaalde ze toneelstukken.

In 2006 bracht ze haar debuutboek uit ¨Het hart en de moordkuil¨, kort hierna volgde de thriller ¨Zachte Heelmeesters¨ inmiddels heeft ze met haar nieuwste boek ¨Wat niet deert¨ 8 boeken geschreven.

Haar vierde boek was het boek Overspel dit is een samenwerkingsproject met de VARA. De VARA kwam met een 15-delige serie Overspel gebaseerd op het boek. 15 september 2011 werd de eerste aflevering uitgezonden.

De boeken Zachte heelmeesters en Lichtval zijn ook in het Duits uitgebracht en tevens zijn de filmrechten van Zachte Heelmeesters verkocht aan de Duitse film- en televisiemaatschappij Network Movie.

De Boeken van Nicolet Steemers

Hieronder vind je de boeken geschreven door Nicolet Steemers in een boekvolgorde.

  • Het hart en de moordkuil – 2006
  • Zachte heelmeesters – 2007
  • Lichtval – 2010
  • Overspel – 2011
  • Tweedracht – 2015
  • IJsval – 2020 (e-book)
  • Nachtbrakers en andere verhalen – 2022 (4 korte verhalen e-book)
  • Wat niet deert – 2022

Het hart van de moordkuil

‘De vijftienjarige Louise zorgt voor haar humeurige vader Herbert Oostdijk, bekend beeldend kunstenaar. Dat hij op de wachtlijst staat voor een harttransplantatie weerhoudt hem er niet van te roken, te drinken en het met vrouwen aan te leggen.

Verder dreigt het een saaie zomer te worden voor Louise, spelend op een versleten gitaar die klinkt als een schoenendoos met elastieken. Daar komt verandering in als een ongenode gast op de opening van Herberts expositie verschijnt, en de kunstschilder een hartaanval bezorgt.

Hij belandt in het ziekenhuis, in afwachting van een donorhart. Een nieuw hart brengt letterlijk en figuurlijk een nieuw leven met zich mee, maar ook een fatale dreiging.’


Zachte heelmeesters

Wat te doen als je vermoedt dat je kind een traumatische ervaring verdringt?

Maandenlang leeft Heleen in slopende onzekerheid, nadat haar tienerdochter Mila op een zomeravond spoorloos is verdwenen. Als de politie het meisje op een middag in september ondervoed aantreft op een bankje in het park, lijkt de ergste nachtmerrie voorbij te zijn.

Heleen besluit Mila, bij wie geheugenverlies is geconstateerd, buiten de medische molen te houden en haar de tijd en de ruimte te geven om tot zichzelf te komen. Maar al snel blijkt dat ze zich in slaap heeft laten sussen door een schijnbare terugkeer naar het normale leven en dat haar nog zwaardere beproevingen wachten. Heleen twijfelt of haar dochter daadwerkelijk aan geheugenverlies lijdt. Wat heeft Mila te verbergen?


Lichtval

De familie Lorenz is een theatergeslacht met complexe familiebanden. De dood van dochter Ellis heeft de onderlinge verhoudingen zwaar onder druk gezet. Wat is er precies gebeurd in de nacht dat Ellis van de vuurtoren viel? Nooit, maar dan ook nooit was Aline Lorenz van plan nog eens voet te zetten op het Waddeneiland waar haar oudste zus verongelukt is.

Totdat ze gebeld wordt met de mededeling dat de familie heeft besloten Ellis as op Ameland te verstrooien. Met tegenzin keert Aline terug naar het vakantiehuis van haar ouders. De herinnering aan de gebeurtenissen die ze twee jaar lang met moeite heeft proberen te verdringen, komen met elke lichtbundel die de vuurtoren over het eiland laat striemen meer naar boven.

Door welke herinneringen wordt haar andere zus Masha gekweld? En welke rol heeft haar broer Jules gespeeld?’


Overspel

Iris is getrouwd met Pepijn, een succesvolle officier van justitie. Ze lijkt volmaakt gelukkig, tot ze verliefd wordt op Willem, de advocaat van een dubieuze vastgoedmagnaat met wie Pepijn namens het om net in een juridisch gevecht is verwikkeld. Als duidelijk wordt hoe de kaarten liggen, komt Iris klem te zitten. Willem en Pepijn worden niet alleen tegenstanders in de rechtszaal, maar ook in de liefde. Dan wordt er een raadselachtige moord
gepleegd¿

Overspel is een nieuwe twaalfdelige thrillerserie die de VARA in het najaar van 2011 zaterdagavond primetime op de buis brengt. De hoofdrollen worden vertolkt door Sylvia Hoeks, Fedja van Huet, Kees Prins, Ramsey Nasr en Rifka Lodeizen. De regie is in handen van o.a. Dana Nechushtan (Annie M.G.) en Frank Ketelaar (Vuurzee)


Tweedracht

Lucy en Daniëlle van Alphen zijn tweelingzussen. Lucy timmert aan de weg als cabaretière, terwijl Daniëlle door drugsproblemen aan lagerwal is geraakt. Wanneer de psychologe die hen vroeger onderzocht plotseling dood wordt gevonden, zijn beide vrouwen verdacht. Een verborgen verleden komt langzaam tevoorschijn en stelt hun toch al gespannen relatie verder op de proef. Hoe sterk is de zusterliefde als het er echt op aankomt? Tweedracht is een spannende roman. Lichtvoetig en toegankelijk geschreven, maar met een schrijnende ondertoon.


IJsval

In IJsval van Nicolet Steemers interviewt een cynische radiopresentator twee bekende alpinisten, die via bevroren watervallen de top van de Mont Blanc proberen te bereiken.

In IJsval van Nicolet Steemers interviewt een cynische radiopresentator twee bekende alpinisten, die via bevroren watervallen de top van de Mont Blanc proberen te bereiken. Zijn scepsis verdwijnt als sneeuw voor de zon als hij merkt dat hij in een schrijnend familiedrama is beland.


Nachtbrakers en andere verhalen

NACHTBRAKERS en andere verhalen

Vier verhalen over onsterfelijkheid

‘Het leven gaat door’ is een veelgehoorde uitdrukking die de achterblijvers horen na het overlijden van een dierbare. Maar soms geldt dat niet alleen voor de nabestaanden…

In het verhaal De afspraak kan de onlangs verongelukte Fedde zijn vriendin niet loslaten. Zolang dat wederzijds is, is er niets aan de hand…

In De zwarte map worstelt Emmy met de vraag hoe ze haar man over haar ongeneeslijke ziekte moet vertellen.

Eindelijk rust, denkt Ada als ze de grens tussen leven en dood is gepasseerd. Maar het tegendeel blijkt het geval als haar kleindochter met een ouijabord komt opdraven.

Victor denkt in Nachtbrakers dat het vaderschap wel zo ongeveer het ergste is wat een man kan overkomen… tot hij kennis maakt met de blauwe maan…

Wat niet deert

Een verwaarloosd vakantiehuisje. Een gebroken gezin. En een ontdekking die hun leven voor altijd zal veranderen.

Dertien jaar na de plotselinge verdwijning van hun moeder brengen drie volwassen kinderen en hun verwarde, aan geheugenverlies lijdende vader de herfstvakantie door in de Achterhoek. Het plan is om te inventariseren wat er moet gebeuren met het verwaarloosde familiebezit, een zomerhuis in de buurt van de Leemputten bij Groenlo. De plek roept bij alle gezinsleden herinneringen op, en daar zit niet iedereen op te wachten.

Al snel wordt duidelijk hoe funest het verdwijnen van de moeder is geweest voor de onderlinge verhoudingen binnen het gezin; met het vorderen van de vakantie nemen de spanningen toe. Ieder heeft zo zijn eigen idee over wat er destijds is gebeurd. Is het altijd beter om de waarheid te kennen, of kunnen sommige dingen beter verborgen blijven?


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *