|

De top 10 van de leukste kinderboeken over Halloween 2024

Halloween, een feestdag die gevierd wordt in de nacht van 31 oktober, vindt zijn oorsprong in het oude Keltische feest Samhain. Dit feest, dat het einde van het oogstseizoen en het begin van de winter markeerde, was een tijd waarin de sluier tussen de levenden en de doden op zijn dunst was.

De Kelten staken vreugdevuren aan en droegen kostuums om kwade geesten af ​​te weren, en het aanbod van eten en drinken werd voor de doden weggelaten. In de loop van de tijd integreerde het festival christelijke tradities, met name Allerheiligen, en evolueerde het naar de feestdag die we vandaag de dag kennen.

Allerheiligen, is een christelijke feestdag die op 1 november wordt gevierd. Het werd door de katholieke kerk ingesteld als een dag om alle heiligen en martelaren te eren, vooral degenen die geen eigen feestdag hadden.

Tegenwoordig wordt Halloween in veel landen over de hele wereld gevierd, met verschillende gebruiken en tradities. In de Verenigde Staten is het een populaire feestdag voor kinderen, die zich verkleden in kostuums en gaan trick-or-treaten voor snoep. Halloweenfeesten en spookhuizen komen ook veel voor, en veel mensen versieren hun huis met griezelige versieringen en jack-o-lanterns.

Op deze pagina vind je een echte griezelige boeken maar juiste leuke en spannende Halloween boeken voor de kinderen. Om je een goed beeld te geven van de boeken heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft je extra informatie over het boek.

BoekenBoeken

Luuk en Lotje – Het is Halloween!

Een vrolijk en herkenbaar verhaal over Halloween. Voor moedige spookjes en heksjes vanaf 3 jaar. Het is Halloween! De tweeling Luuk en Lotje gaat op griezeltocht. Luuk verkleedt zich als spook en Lotje als heks. Ze zetten pompoenmannetjes aan de deur en maken lekkere hapjes. Dan gaan ze samen met papa op pad. Halloween is griezelig gezellig!


Halloween

De laatste dag van oktober vieren we Halloween. Dat is het griezelfeest. Komen er dan echte spoken? Welnee, die bestaan natuurlijk niet, maar je verkleden als spookje, heks of vampier is echt leuk. Huuuu! Dit halloweenverhaal met vooral leuke en grappige prenten is een aantrekkelijke voorbereiding op Halloween voor lieve griezels vanaf 3 jaar.


Teckel Tokkel – Halloween met Teckel Tokkel

Een grappig boek vol warme voorleesverhaaltjes, voor kinderen die een hondje hebben of er eentje willen. Vanaf 5 jaar. Spoken in de tuin, weerwolven in je dromen, mummies en heksen en vampieren op straat? Het is Halloween! Basiel vindt het heerlijk om lekker te griezelen, maar soms wordt het wel een beetje te eng. Gelukkig kan hij rekenen op zijn hondje, want teckel Tokkel is voor niets of niemand bang.


Het spookje en de vleermuisjes

Een spannend maar vooral leuk en grappig prentenboek over griezelen rond Halloween. Met veel spelletjes en opdrachten. Voor lieve spookjes vanaf 3 jaar. Het spookje woont met de muisjes en de spinnetjes in het kasteel. In het hoogste torentje durven ze niet te komen. Tot ze op zoek gaan naar de grote ketel om pompoensoep te maken … Met hun nieuwe vriendjes uit het torentje én met de dieren van het bos vieren ze daarna een geweldig griezelfeest!


De avonturen van Lily, Lars & Lola – Halloween

Lily, Lars & Lola Halloween Door: Monique van Benschop Lars neemt Lily mee naar zijn oom en tante in New York, Amerika. Daar vieren ze de griezelige feestdag Halloween. Ze doen mee aan Trick or Treat, Lola gaat naar een festival waar honden verkleed mogen en ze maken een heleboel griezelige dingen mee… Na al het engs gaan ze ook naar het Vrijheidsbeeld.


Mini Informatie 492 – Halloween

Wil jij alles weten over Halloween? Lees dan dit boek!

Houd jij van spoken, heksen en spinnen? Dan vind je Halloween vast een leuk feest! Deze feestdag wordt vooral gevierd in Ierland, Engeland en Amerika. Maar we vieren het bij ons ook steeds vaker. Waar komt Halloween eigenlijk vandaan? Hoe vier je Halloween? En waarom zie je tijdens Halloween overal pompoenen?


Geronimo Stilton 24 – Halloween…lach of ik schiet!

Op een dag in oktober zit ik op kantoor. Gewoon op kantoor, niets bijzonders zou je denken. Totdat ik opeens een geest zie rondzweven en een schedel in mijn bureaula vind. Mijn neef Klem is weer eens bezig vanwege Halloween! Nog maar net van de schrik bekomen kom ik Thea tegen, op weg naar huis. Die begint ook al over Halloween. Ze vindt dat ik er een boek over moet schrijven. En een beetje snel graag, ik heb 24 uur de tijd! Halloween…lach of ik schiet! zit bomvol met recepten en tips om zelf een gi-ga spectaculair en griezelig Halloweenfeest te kunnen geven!


Anna – Anna viert Halloween

Het is Halloween. Anna’s mama versiert het huis en papa maakt van een pompoen een griezelmannetje dat licht geeft. En Anna? Die wordt heksje Anna. Dan komt buurjongen Arthur Anna halen. Samen volgen ze het griezelpad en daarna is er spinnensoep. Anna vindt het allemaal een beetje eng, maar vooral spannend en fijn. Een vrolijk Halloweenverhaal waarin Anna ontdekt dat een beetje griezelen best leuk kan zijn. Voor peuters vanaf 30 maanden, met de wereld rondom het kind als thema.


Emilia Hoektand 1 – Emilia Hoektand en het Bibberbal

HIER IS EMILIA HOEKTAND!Ze houdt van kaboutertje-tik, en knuffelen met haar pompoen-huisdier, Pulpje. Ze haat het om naar haar moeder en vaders saaie Bibberbal te gaan. Oh, en nog iets – Emilia is een vampier.Als de verwende prins van Nocturnië Pulpje gevangenneemt, moet Emilia een gewaagde reddingsoperatie ondernemen. Maar de dingen in het Koninkrijk van de Duisternis zijn misschien wel niet allemaal wat ze lijken.Ga mee op Emilia’s eerste afschuwelijke avontuur. Ze bijt niet!


Kas en Saar vieren Halloween

Een vrolijk en herkenbaar verhaal over een Halloweenfeest op school. Voor heksjes en spookjes vanaf 3 jaar. Het is Halloween! Kas en Saar mogen enge kleren aan naar school. Daar drinken ze een toverdrankje, gaan ze op speurtocht, doen ze leuke spelletjes en maken ze griezelige knutselwerkjes. En dan komt de geheimzinnige spookjesjager op bezoek. Op wie lijkt hij?


BoekenBoeken

Vergelijkbare berichten